Kırmızı Yapraklı Japon Akçaağacı (Acer palmatum atropurpureum) Bitkisinin Fiziksel Özellikleri Nelerdir?
sahlanfidanlik.com.tr’de satışta olan Kırmızı Yapraklı Akçaağaç (Acer palmatum atropurpurea) bitkisi 19 cm. çapında ve yaklaşık 4 litre hacmindeki plastik saksılarda, torf+organik gübre karışımı bir harç içinde dikili bulunmaktadır. Bitkilerin boyu saksıyla beraber yaklaşık 70-80 cm.dir. Bitkilerimiz bol dallı ve yapraklıdır. Japon akçaağaçlarımızın yaprakları canlı parlak kırmızı renklidir.
Kırmızı yapraklı japon akçaağacın bitkisi, kışın yaprağını döken bir süs bitkisi olduğundan Aralık-Mart ayları arasında yapraksızdır. Ancak gövdeleri parlak, düzgün yüzeyli ve gösterişli olduğundan, yapraksızken dahi bahçeleri güzelleştirir.
Japon akçaağacı bitkisi uygun genişlikte kap veya saksılara alınarak balkon veya teraslarda yetiştirilebilir.
Kırmızı Yapraklı Akçaağaç (Acer palmatum) Bitkisinin Genel Özellikleri Nelerdir?
Acer palmatum atropurpureum cinsi Kırmızı Yapraklı Akçaağaç bitkisi, Japon Akçaağacı veya Alev Akçaağacı olarak da bilinir.
Besin isteği yüksektir. İyi derenaja sahip, organik maddece zengin toprakları sever. Tuzlu ve kireçli toprakları sevmez. Toprak pH’sı hahif asidik, yani 6-7 puan arasında olmalıdır. Sıcak ve kurak iklimleri sevmez. Yarı gölge yerleri sever. Ağaçlarının tepesi dağınık yapılıdır. Gençlik döneminde çok hızlı büyür, yaş ilerledikçe sürgün gelişimi yavaşlar. Ağaçları 7-8 metre boya ulaşabilir.
Kirli hava şartlarına dayanıklı olduğu için, şehir ve yol kenarlarının ağaçlandırmasında kullanılabilir. Kuşlar için iyi bir tünek oluşturan dalları doğal hayatın korunmasına dolaylı olarak katkı sağlar.
Mayıs-Haziran ayları arasında küçük ve kırmızı renkli çiçekler açar. Çiçeklerinin peyzaj açısından bir önemi yoktur. Asıl değerli olan özelliği turuncu-kırmızı, kırmızı veya kırmızımsı mor renkli olan, karşılıklı dizilişli, 5-12 cm. uzunluğundaki mızraksı yapraklarıdır. Yaprakların kırmızılığı sonbaharda iyice artar.
Kışın -15, -18 °C’ye kadar olan soğuklara dayanıklıdır.
Kırmızı Yapraklı Akçaağaç (Acer palmatum) Bitkisini Nasıl Gübrelemeliyim?
Kırmızı Yapraklı Akçaağaç bitkisini dikeceğiniz bahçe toprağını analiz ettirmek ve sonrasında toprağınızın besin maddesi içeriğine göre gübreleme yapmak izleyeceğiniz en doğru yoldur.
Gübreleme amacıyla; bir litre suyun içerisine Tropikal Bitki Besini (Çiçek Açan Türler İçin) ürününden, kışın iki haftada bir, yazınsa haftada bir kapak karıştırıp bitkinizin dibine dökmeniz ve sonrasında sulama yaparak, gübreli suyu kök bölgesine indirmeniz; bitkinizin gelişimesi ve çiçek kalitesini arttırması için yeterlidir.
Süs bitkisi satın almak için neden sahlanfidanlik.com.tr’yi tercih edeyim?
sahlanfidanlik.com.tr’dan satın almış olduğunuz bütün süs bitkileri; T.C.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri tarafından kontrol edilmiş olup, hastalık ve zararlılar yönünden temiz ve sağlıklı bulunduğuna dair "pasaport” belgesi taşımaktadır.
sahlanfidanlik.com.tr’ satın aldığınız bitkiler, canlılık ve kalite özelliklerini muhafaza edecek şekilde özel olarak ambalajlanır ve en hızlı kargo süreciyle size ulaştırılır.
sahlanfidanlik.com.tr’dan fidan satın aldıktan sonra ister profesyonel, isterse hobi amaçlı yetiştiricilik yapın, bitkinizin bakımı ile ilgili ihtiyaç duyacağınız her türlü teknik bilgi desteği, uzman Ziraat Mühendislerimiz tarafından telefon ve elektronik posta aracılığıyla sağlanır.