Ankara Armut Fidanı 3-4 Yaş 180-200 cm
Meşhur Ankara Armudu, İç Anadolu bölgesinde, özellikle de Ankara'da yetiştirilen kışlık bir meyve çeşididir. Ana gövdesi seyrektir, ancak dalları oldukça sıktır.
Ankara armudu, yeşil ve sarımsı bir renkte olup tüysüzdür. Oldukça sulu, tatlı ve ağızdan eriyen bir dokusu olan Ankara Armudu, kumsuz ve güzel kokuludur. Olgun bir Ankara Armudu yaklaşık 160 gram ağırlığındadır. 5 yaşından itibaren meyve vermeye başlayan Ankara Armudu Ağacı, 15 yaşına kadar meyve verir. Arıların olduğu bir bölgede çiçekler arasındaki tozlaşmadan dolayı armudunuz daha verimli meyve verecektir. Eğer bahçenizde ankara armudu ile aynı çiçeklenme ve meyve verme dönemlerine sahip başka armut ağaçlarınız varsa yıllık alacağınız hasat daha tutarlı ve bol olacaktır.
Ankara Armudunun Faydaları
- Kışın meyve verir. Bu sayede kışın da armu tüketmenize imkan sağlar.
- Besin değerleri oldukça yüksek bir armut türüdür.
- Ankara armudu bol lifli bir meyvedir. Sindirimi kolaylaştırır.
- İçerdiği C vitamini ile grip gibi hastalıklara karşı direnci arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- K vitamini içerir. K vitamini, kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur ve kemik erimesi gibi hastalıkların oluşma ihtimalini azaltır.
Ankara Armudu Bakımı
- Akça Armut Fidanı ve Coscia Armut Fidanı, Ankara Armut Fidanının tozlanması için kullanılabilecek uygun armut fidanlarıdır.
- Toprağındaki yabani otlar yılda 2 kez temizlenmeli ve toprağı havalandırmalıdır.
- Toprağın durumu ve ağaçların ihtiyacına uygun şekilde gübrelenmelidir.
- Meyvenin sertliği ve rengi kontrol edilerek hasat zamanı anlaşılır. Genellikle Eylül sonu, Ekim başında hasat edilir. Ağacın dallarını kırmadan meyveleri toplanmalıdır. Hasat mevsimi içinde 2-3 kere hasat yapılabilir. Ağacınız yapraklarını ise Kasım ortası ile Aralık başında dökmeye başlayacaktır.
- Armut ağacı nemli toprakları sever. Ancak yine de aşırı sulanmamalıdır.