Toprak hazırlığı sırasında ilk olarak toprağı çapalama yapmanız gerekir. Çimlendirmek istediğiniz toprakların alanı en az 10-15 cm. derinliğinde yapılması gerekir. Yüzey su akıntısı göz önünde tutulduğu zaman bahçeye eğim verilebilir ve yüzey drenajı uygulanabilir.
Mevcut toprağı zengin hale getirmek veya çükür alanları doldurabilmek için, organik madde konusunda zengin zümrüt yapılı Bahçe Toprağı kullanabilirsiniz. İlave edilecek toprak tırmık yardımı ile toprağı düzeltebilirsiniz. Tesviye edilmiş olan edilen toprak, ağır silindir kullanılarak sıkıştırılması gerekir. Dolgu yapılacak alanlar üzerinde, su dibine işleyinceye kadar iyi bir şekilde sulanmalı ve toprağın çökmesi sağlanması gerekir. Çöken alanlar ise tekrar tesviye edilmelidir. Tesviye edilmiş olan toprak, silindir kullanılarak sıkıştırılmalıdır. Dolgu yapılan bölgeler üzerinde, su dibine isleyinceye kadar sulanmalı ve toprağın çökmesine yardımcı olmalısınız.
Ruloları, bahçeniz uzun bölgeden başlayarak sırayla, uygulamanız gerekir. Ek bölümler üzerinde boşluk bırakmayınız. Ruloyu tam olarak açtıktan sonra, çimi enine ya da boyuna şekilde çekmemelisiniz. Ek bölgeleri birbirinin üzerinde olmayacak şekilde sıkıştırınız.
Hazır çim döşemek için zemin ilk olarak sulanarak silindir ile bastırılması gerekir. Bahçe için gerekli eğimler verilmelidir. Toprağın sulama işlemi ile beraber %10 çökme payı hesaba katılması gerekir. Gerekli alt yapı işlemleri bitirildikten sonra rulo halinde getirilmiş olan çimlerin topraklı bölümleri birbirine sıkıca temas ettirilerek döşenmesi gerekir. Serme uygulamalarına köşe bölgelerinden başlanmalı, yeni döşenmiş olan rulo ile ilk döşemesi yapılan rulonun ucu toprak kısmından yaklaşık olarak 3-4 cm yukarıda birleşmesi gerekir. Her 50m2’lik döşeme yapıldıktan sonra çimler sulanmalıdır.
Çim sulanma vakitleri son derece önemli bir konudur. Sulama konusunda sabah erken saatlerde ya da akşam vakitlerini seçmeniz gerekebilir. Öğle saatlerinde sulama yaparsanız, çimlerde su kabarcıkları ortaya çıkmakta ve bu kabarcıklara temas edecek olan güneş ışınları çimlerin zarar görmesine neden olacaktır. Akşam vakitleri en ideal zamanlardan bir tanesidir.